Eltraco Automation og Robot Nordic indleder strategisk samarbejde

28-05-2018

Nogle gange kan 1+1 godt give 3.

Det er tankegangen bag det samarbejde, Eltraco Automation har indledt med Robot Nordic – en anden robotintegrator fra Odense, der ligesom Eltraco Automation er medlem af robotklyngen Odense Robotics.

”På overfladen er vi konkurrenter, men det betyder ikke, at vi ikke kan samarbejde på en række projekter. For på mange områder supplerer vi hinanden rigtig godt,” siger administrerende direktør i Eltraco, Mikael Thomsen.

Hvor Eltraco Automation er rigtig stærk på mekanik, konstruktion og knowhow om elektronikproduktion, har Robot Nordic sine styrker i robot- og PLC-programmering.

”Det betyder, at vi kan dele ressourcer og knowhow. Hver for sig er vi stærke, men sammen er vi endnu stærkere,” siger Mikael Thomsen.

Vigtigt med samarbejde
Robot Nordic er en forholdsvis nystartet iværksættervirksomhed, der blev etableret i slutningen af 2016.

Begge stiftere, Michael Hye Nielsen og Anders Martiny, har en mangeårig baggrund i automationsbranchen.

”Vores virksomhed er baseret på samarbejde. Derfor ser vi også en fordel i at være samarbejdspartner til en virksomhed som Eltraco Automation i stedet for kun at se på hinanden som konkurrenter. Vi synes, det er vigtigt, man tør arbejde sammen i den her branche, så vi fællesskab kan udvikle nogle gode løsninger til kunderne,” siger Michael Hye Nielsen.

15.000 potentielle kunder
De to virksomheder tester pt. samarbejdet på to igangværende udviklingsprojekter. Fælles for begge projekter er, at det enten er Eltraco Automation eller Robot Nordic, der er projektleder, understreger både Michael Hye Nielsen og Mikael Thomsen.

Kunden har altså kun én overordnet leverandør at forholde sig til. Hvordan samarbejdet mellem Eltraco Automation og Robot Nordic så rent lavpraktisk tager sig ud, afhænger af det enkelte projekt.

Michael Hye Nielsen ser store perspektiver i samarbejdet, selvom de to virksomheder egentlig på papiret er konkurrenter.

”Vi har et fantastisk samarbejde med Eltraco. Jeg stoler 100 procent på dem, og vi kunne ikke drømme om at stjæle kunder fra hinanden,” siger Michael Hye Nielsen og tilføjer:

”Desuden er der potentielt 15.000 virksomheder derude i dansk industri, der skal have automatiseret deres processer. Så der er rigeligt med opgaver til os alle.”